Honung, sommarens alla blommor, 400gr

85 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Årets honung går denna vecka att köpa nyslungad och helt orörd .  

Gällande frakten så måste jag få justera den beroende på antalet burkar man vill köpa. Den frakt som kommer upp gäller för ett paket på 1kg. Med tyngre paket skickar jag gärna med Schenker då de har ett mer förmånligt fraktpris. 

Min honung är helt naturlig och har inte, under varken avtäckning, slungning, tappning eller omrörning värmts på något vis. Jag ympar inte min honung utan rör den för att få årets alldeles egen karaktär.

Jag har sådan tur att de bönder som finns runt mina uppställningsplatser är eko-bönder. Mina kupor är inte placerade vid grödor som enbart består av raps eller liknande. Det innebär då att honungen är en blandning av nektar från alla sorters sommarblommor. Men varje kupa ger inte mer än 15-20 kg på en säsong, jämfört med att få upp till 70kg om man har dem vid till exempel vid ett rapsfält. 

Jag skattar bara mina samhällen vid ett tillfälle under säsongen augusti/september och får då en härlig blandning av nektar från alla sommarblommor som blommat i dess närhet under sommaren.

Har jag tur så kan det även vara drag på ljung i slutet av augusti/september men den honungen går inte att slunga ur ramarna utan den hanteras separat och pressas ur sina ramar.