NATURLIGA HUDVÅRDSPRODUKTER - Annelunds Eko

Om produkterna

Fettsyror som gör skillnad för din hud.

Jag vill ge just dig en lyxig bivaxsalva med rätt sammansättning av fettsyror för just din hudtyp.

Produkterna går att  kombinera med varandra. Varför inte använda både Druvkärnolja Bivaxsalva (lätt sammandragande) och Havtornsolja Bivaxsalva (näringsrik) som kombination till en mogen hud. Avokadooljan i bivaxsalvorna är en riktig fuktbomb för huden.

Vårdande ekologiska produkter bara tillverkade på ekologiska, naturliga kallpressade oljor och ekologisk bivax. 

Doften är baserad endast på ekologiska eteriska oljor. 

Bivax skyddar mot väder och vind, avvisar kyla och vatten, bevarar värme och fukt, täpper inte till utan låter huden andas. Lugnar irriterad hud som får lugn och ro under vaxskyddet. Mjukar upp torr och narig hud. Vaxet har också antibiotiska egenskaper. (detta går att läsa på shenet.se) 

Utöver bivax så finns det  i några av produkterna tillsatt naturligt rosmarinextrakt som förlänger produktens hållbarhet ytterligare.

Om min verksamhet

Jag började med denna verksamhet 2014 och då med endast en produkt som ett komplement till biodlingen. 

När jag började läsa om olika vegetabiliska oljor, med dess egna och ibland unika fettsyror, insåg jag att det fanns väldigt många möjligheter att stötta och reparera huden oberoende ålder och behov.  Jag började läsa in mig på alla fettsyror, dess egenskaper/möjligheter, och kunde inte låta bli att utveckla min verksamhet. En sammanställning av fettsyrornas egenskaper finns under - Fettsyreguide.

Jag har från start valt att samarbeta med  https://opella.se , som är min grossist, gällande alla råvaror. Med deras kompetens, noggrannhet, samt kontroll på kvalité av de kallpressade och ekologiskt certifierade oljorna, har jag fått en råvara som motsvarar de förväntningar och önskemål som jag har för att få en så bra produkt som möjligt.

Nu, fem år senare, har jag skapat och registrerat 20 olika varianter av bivaxsalvor och lotioner som alla har sina egna egenskaper för att vårda och stötta huden. Jag jobbar med 20 olika kallpressade, ekologiska vegetabiliska oljor, två olika fetter sheasmör och lanolin samt bivax. Utöver det så är det fem olika ekologiska eteriska oljor samt ekologisk bivax.   

Huden, som är vårt största organ, kan tryggt vila sig mot det stöd som den kan få av naturliga fettsyror för att bibehålla sin naturliga uppgift, att skydda och bevara..