I lager.
Antal: 23

Aleppotvål 40% lagerbärsolja

199 kr

(Dessa tvålar är verkligen prisvärda, de väger 200 g och räcker länge, går att dela till två tvålar enligt deras eget tips nedan. Bara för att jämföra kilopris så kostar denna exklusiva tvål 895 kr/kg, jämfört med andra ekologiska tvålar av kända svenska märken som med en vikt på 110 g kostar 120 kr, priset blir då 1091 kr/kg.)

De traditionella fasta tvålarna innehåller olivolja med 4%, 12%, 20% 30% eller 40% lagerbärsolja och är på 200g.

En äkta Aleppo tvål kombinerar olivoljans mildhet och lagerbärsoljans välgörande egenskaper och blir en livslång vän. 

Denna tvål är certifierad och är av högsta kvalitet.

Tvålarna passar även för torr och känslig hud. Den höga kvalitén och dess renhet gör även tvålen lämplig som babytvål.

Tvålen går även att använda, förutom för kropp- och ansiktsvård, som  schampotvål, raktvål (12-30%), till akne hy/ tonårs hy (12-30%), intimtvål, på insektsbett (20-30%), hårvax och löddrar även i saltvatten.  

Ju högre halt lagerbärsolja ju mer vårdande för hud och hårbotten. 

Lite användningstips och praktisk information:

-Eftersom lagerbärsolja är antiseptiskt behöver man inte vara rädd för att ytan på tvålen blir ohygienisk vid förvaring i tex tvålkopp.

-Den optimala antiseptiska samt vårdande effekten fås genom att man tvättar sig två gånger, vid andra intvålningen kan man låta lagerbärsoljan verka någon minut innan avsköljning. Fungerar även utmärkt för behandling vid problem i hårbotten.

-Skölj alltid av tvålen efter användning.

-Tvålen kan förvaras och transporteras i sin miljövänliga pappask ganska länge om man sköljer av och låter den torka någon minut innan man lägger tillbaka den i asken.

-Om man vill dela tvålen går detta bäst med en tunn ståltråd, alternativt en vass och uppvärmd kniv.

-Vid förvaring i badrum är det fördelaktigt med en tvålkopp med någon form av uppsamlingsutrymme under. De fina oljorna som samlas där kan man med fördel användas som hårvax m.m. Ställ tvålen gärna på högkant efter avsköljning.