Blogg

Här kommer jag skriva om mina egna erfarenheter att med naturliga metoder hjälpa huden att må bra.


Om oss

Här hittar du småskaligt, svensktillverkade bivaxsalvor med tillverkning i Näshulta socken som ligger utanför Eskilstuna.

Bivaxsalvorna är tillverkade med ekologiska kallpressade oljor och bivax. Jag använder mig av exklusiva oljor med olika välgörande fettsyror, oljorna behandlas varsamt under tillverkningsprocessen för att kunna behålla varje oljas unika egenskaper. Varje fettsyra har sin egen egenskap och rätt kombination av fettsyror kan ge huden det stöd den behöver får att komma i balans.  Under varje produkt finns en förteckning med de fettsyror som ingår och jag tillhandahåller även en liten fettsyraguide för den som vill läsa.

Hoppas att NI hitter er egen absoluta favorit bland mina produkter.

Allt gott till er och er hud!!

/Annelie

Druvkärnolja  en näringsrik olja med antioxidanter (PTO) som hjälper huden att hålla sig ung

Ett bra allternativ till din ögonkräm. Innehåller E-vitamin och fuktgivande fettsyror. E-vitamin, som ofta finns i dyra ögonkrämer, är en bra hjälp till att få bukt med mörka ringar runt ögonen.

Fettsyran linolinsyra, omega-6, hjälper huden att stärka upp barriärskyddet och får huden att återfuktas på djupet.

Druvkärnolja har även egenskaper som gör att den passar bra även till känslig och aknebenägen hy.

Oljan har visat sig innehåller även starka antioxidanter (PTO) som ökar produktionen av kollagen. Denna antioxidant förhindrar uppkomsten av fina linjer och bristingar. Huden blir spänstigare och håller sig frisk med hjälp av druvkärnolja.

Här kan man läsa om druvkärnolja och dess egenskaper

 https://www.wellnessresources.com/studies/the-collagen-strengthening-properties-of-grape-seed-extract

Hösterbjudande 30 augusti till den 8 september

Denna vecka har ni möjlighet att köpa bivaxprodukter till reducerade priser med 20%.

Detta gäller endast bivaxsalvor och bivaxlotioner.  Så passa på och köp då priserna går upp till det ordinarie direkt efter helgen.

Ett ypperligt tillfälle att prova på dessa underbara salvor bestående endast av tre olika ingredienser, ekologiska vegetabiliska oljor, ekologisk bivax och ekologisk eterisk olja. Kan det bli bättre? Tror inte det!

Salvor som skyddar och vårdar oberoende regn, blåst eller kyla. Helt vattenfria och inga konserveringsmedel.

2019-09-04

Att göra egen "hosthonung"

Nu är det snart dags att göra sin egen hosthonung för kommande förkylningssäsong. Plocka granskotten när de är ca en tumnagel långa. Varva granskott och honung i en glasburk och låt stå i ett fönster i ca fyra veckor. Solen skall inte ligger på mer än morgon eller kväll, så öster eller väster fönster passar bäst. Vänd på glasburken morgon och kväll så att den står upp och ned halva dygnet. Honungen kommer att bli flytande ganska snart. När det fått stått sin tid ut så silar man den och häller upp på nya rengjorda burkar. Nu är hosthonungen färdig och skall förvaras svalt. Står sig ett år och mer. Har fungerat toppen för oss i familjen.

Tänk på att man måste fråga markägaren om lov att ta granskott och när man plockar, ta inte alla skott från en och samma gran då även granen behöver sina skott.

2019-05-10

 Ny återförsäljare!!

Nu finns det en ny återförsäljare i Malmköping, Stavtorps Delikatesser, som ligger på Kungsgatan 22. En butik med lokala produkter och hennes egen producerade äpplemust, blåbärsnekter, sylt och mycket mera gosaker. 

Där finns nu även mina bivaxsalvor Ringblomma, Druvkärnolja, Lanolin och ceraten Mandelolja samt Avokaoolja.

2019-04-12

Aleppo tvål!!!!

Nu kommer det nya produkter till min butik och jag har fått möjlighet att erbjuda er en av marknadens bästa Aleppo tvålar. Jag kommer att erbjuda er Aleppo tvålar med 4-30% lagerbärsolja, Aleppo tvålscrubb med 8% lagerbärsolja och svartkummin, flytande tvål, schampo och balsam. Alla produkter är EKO Certifierade. Kommer finnas tillgängligt i butiken från och med 6/4.

https://www.aleppo.se/

Naturlig Deo!!!!

Även Naturlig Deo har jag fått förmånen att få sälja i min butik. Ekologisk deo cream med bara naturliga råvaror. En deo cream som fått mycket goda recensioner på andra sidor. Det jag tar in nu i första skedet är en doftfri, samt dofterna lavendel samt grapefrukt. Jag tar in två storlekar på deodoranterna en 15ml och en 60ml. Den som är mest prisvärd är ju den på 60ml men det kan vara bra att prova den mindre varianten först. Om man har känslig hud så kan man först smörja in armhålan med lite sheasmör, som du kan hitta under ekologiska oljor, innan man smörjer med deo men det behövs endast vid väldigt känslig hud. Jag tar även in en fotsalva av samma märke för de som har problem med oönskad doft från fötterna, den har doften citrus/patchouli.

https://naturligdeo.se/